Коремчета на пикник с Таня и Мира!

Коремчета на пикник с Таня и Мира!

Очаквате бебе и имате нужда от презареждане, свежа компания и женски приказки?

Разпуснете в парка и научете полезна информация за раждането, в компанията на сродни души! Получете отзиви от други майки, запознайте се с дулите Таня и Мира!

Донесете си коремчетата, настроение, постелка и нещо за хапване. Ще Ви почерпим и ние!

Кога: 22 юни 2015, 17.30 ч.

Къде: Парк Военна академия, близо до беседката (ще ни видите лесно!)

За записвания и въпроси:

Мира – 0886 608 101, mira@duladomen.com

Таня – 0898 637 595, be@mydoula.bg

„Първи контакт с новороденото” – среща-разговор с бъдещи майки по случай Световната седмица на кърменето 2014 г.

sreshta s bremenni

От 1 до 7 август ще отбележим Световната седмица на кърменето 2014. Каним Ви на среща-разговор на тема „Първи контакт с новороденото”, която ще се състои на 5 август, вторник от 15 ч. в кафе-галерия Синтезис.

На срещата ще поговорим за първите дни с бебето. Какво означава терминът „първи контакт” и какво е необходимо за успешното начало на кърменето. Ще научите интересни факти за уменията и нуждите на новороденото, полезна информация и практични съвети за кърменето след нормално раждане или секцио.

Прочети повече…

Прожекция на филм за раждането “Да раждаш с удоволствие”

Orgasmic Birth - the movie

По време на Световната седмица за уважение към раждането 2014 под надслов „Раждането носи сила!“ Фондация „Същност“ и Фондация „Родители за родители“ Ви канят на прожекция и дискусия на документалния филм “ДА РАЖДАШ С УДОВОЛСТВИЕ“ - най-добре скритата тайна на 5 юни 2014 г., 18:30 ч. в Есенс център, София, ул. „6-ти септември“ №37.

Прочети повече…

Среща-дискусия “Раждането носи сила!” – 21 май 2014

ССУР 2014

Какво ни дава сила за едно позитивно раждане? Ако вече сте преминали през това важно за живота ви събитие с чувство за удовлетвореност, елате да разкажете своята история и да я споделите с бъдещи родители.

Ако пък раждането ви предстои, заповядайте при нас, за да чуете и да се запознаете със „силни” жени и техните истории.

Прочети повече…

“Да се разходим и да поговорим!” – покана към бъдещите майки

Таня Лисичкова, дула

Фотография: Alegrina Photography

Разходките на въздух са необходими за бъдещата майка, като част от здравословния й начин на живот. Ежедневното ходене сред природата е препоръчително за всеки човек – полезно е както за тялото, така и за духа – подобрява дишането, настроението, тонизира мускулите и ума… Безспорно, ползите са за всички, затова си зададох въпросите:

Какво по-хубаво от една разходка в парка? А какво по-хубаво от една разходка в парка с подходяща компания?

Ето и моето предложение към Вас, бъдещи майки: “Да се разходим и да поговорим!“. Вие сте бременна, а аз съм дула – една прекрасна комбинация!

Тъй като самата аз реших да направя ежедневието си по-здравословно, като стана от компютъра и изляза за (целенасочена) разходка навън, би било чудесно, ако има бременни, които искат да се присъединят към моя едночасов “поход” в парка!

През това време ще можем да си поговорим за всичко, което Ви вълнува – бременност, раждане, кърмене или нещо друго, което искате да споделите. Може да бъдем само две или малка група – ако идеята допадне на повече жени.

И така, 3 пъти седмично ще бъда в Борисовата градина. Ако имате желание, мили бременни майки, пишете ми през формата за контакт в сайта “Моята дула” или ми се обадете на телефон 0898 637 595, за да уговорим ден и час на съвместната ни разходка. Тя не струва пари, а само време – ще се радвам да се запозная с всяка от Вас. А ако и на Вас ви хареса, можете да споделите с приятелка.

Поканата ми е отправена, очаквам Вашите обаждания и имейли! Сигурна съм, че ще бъде приятно!

Таня Лисичкова,
дула, инструктор за подготовка за раждане,
доброволен консултант по кърмене
тел.: 0898 637 595
www.mydoula.bg


-

Разгледайте публикациите:

Studio Radina  Безплатна фотосесия за бременни коремчета

Моето позитивно раждане - 24 април 2014  Курс за подготовка на бъдещи родители “Моето позитивно раждане”

Безплатна Великденска фотосесия за бременни коремчета!

Studio Radina

Мили приятели, в седмицата преди светлия празник Великден, заповядайте в МАТАТАМА, за да си направите празничен портрет! Декори, прожектори, усмивки – звучи забавно, нали?

Прочети повече…

“Моята дула” започва поредица лекции в Rhythm Space!

лекции за бременни

След изявите в мола време е с вас, скъпи бъдещи родители, да се разположим на по-уютно и спокойно място :). А мястото, което Ви каня е наистина приятно. За създателката му Радина, Rhythm Space е отворено пространство за изследване, откриване и изразяване на себе си чрез танц и медитация. А за мен това ще бъде е мястото, където ще се срещам с Вас за лекции, разговори и прожекции.

Кога и как ще се случва това? Прочети повече…

Среща за бъдещи родители “Запознай се дулите”

“Запознай се с дулите” – 8 юни (събота) от 11 ч. – срещнете се с жените, които могат да помогнат вашето раждане да мине максимално леко и спокойно.

Запознай се с дулитеЗапознайте се с дулите от Асоциацията на българските дули, които са обучени от DONA International, да бъдат на ваше разположение преди и по време на раждането.

Темата на срещата този път е „Дули и татковци – чудесен екип”. Дулите ще споделят с вас и опита си в различните болници и ще ви помогнат да се ориентирате в приоритетите си относно раждането.
Прочети повече…

Събитие по случай Световната седмица за уважение към раждането 20-27 май 2013

Моля, не ме безпокойте. Раждам.Моля, не ме безпокойте. Раждам.Моля, не ме безпокойте. Раждам.

Сдружение “Естествено” и “Моята дула” отправят покана към Вас за закуска-лекция на темаМоля, не ме безпокойте. Раждам.” Водещи ще бъдат Таня Лисичкова – инструктор за подготовка за раждане и дула и Елена Кръстева – психолог и дула.

Прочети повече…

Среща с дулите и празник по случай пролетта

рисунки по бременно коремче рисунки по бременно коремче рисунки по бременно коремче рисунки по бременно коремче

Пролетта дойде – време е за празник. Ако неделя не ви е ден за мързелуване, заповядайте на пролетната среща с мен и моите колежки – дулите от АБД! Ще хапнем, ще си бъбрим, ще танцуваме, ще си говорим за раждането. За мамите, които искат, ще има професионални снимки и рисуване на коремчета. Аз смятам да участвам като художник-ентусиаст. Обещавам нови и свежи идеи :) А мамите, които вече са родили с дула, са добре дошли, заедно със своите бебета и татковците.

Прочети повече…

В “Апартаментът” по БНТ

Да си дула означава…

Да си дула означава и да балансираш. Да помниш, че не си там като водач, а като помощник на раждащата жена. Ролята ти е да бъдеш до нея, да я подкрепяш и заедно с това, да не пречиш на медицинския екип.

Да работиш с жената така, че да не й налагаш своите възгледи за раждането, а да извървиш заедно с нея собствения й път и да й помогнеш да изпълни личните си цели. Радостта и удовлетворението в очите на жените са безценни тогава.