Пет лекции за раждането

Снимка: “Моето дете”

В Световната седмица на кърменето ще говоря за раждането… Разбира се, няма да сме съвсем извън отбелязването на Седмицата, защото раждането на бебето, първият поглед, първият му звук и първият допир с мама са прелюдия към кърменето и са неделим процес.

Пет лекции в пет града

Темата е “Раждане – практически съвети и упражнения” в рамките на Училище за родители “Моето дете”. Ще се опитам в 80 минути да разкрия пред вас различните възможности за облекчаване на болката в първия етап от раждането. Ще споделя и някои идеи за това как можем да имаме по-добро и позитивно раждане в условията, които болничната среда предлага.

Кога и къде ще се срещнем

5 август в Пловдив от 10 ч. в Mall Plovdiv, ул. „Перущица“ 8, ет. 3.
6 август в Стара Загора от 10:30 ч. в Park Mall, бул. Никола Петков №52, ДЦ “Малък град”
7 август в Бургас от 11 ч. в магазин “АИКО”, бул.“Янко Комитов” №8
8 август във Варна от 10 ч. в ресторант Bodega, Бул. „Сливница” № 9
9 август в Русе от 11 ч. в Mall Rousse, бул. „Липник“ 121 Д, последен етаж
-
До скоро!

В “Апартаментът” по БНТ

Да си дула означава…

Да си дула означава и да балансираш. Да помниш, че не си там като водач, а като помощник на раждащата жена. Ролята ти е да бъдеш до нея, да я подкрепяш и заедно с това, да не пречиш на медицинския екип.

Да работиш с жената така, че да не й налагаш своите възгледи за раждането, а да извървиш заедно с нея собствения й път и да й помогнеш да изпълни личните си цели. Радостта и удовлетворението в очите на жените са безценни тогава.